Gemeente Lommel
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Leuk weetje over de assistentiewoningen in Stad Lommel

08 juli ’19 (ma)
Momenteel heeft stad Lommel 3 residenties met assistentiewoningen in de verhuur: Residentie Kopshoeven, residentie Kapittelhof en residentie Molsekiezel.

Residentie Kopshoeven met 40 assistentiewoningen werd als eerste geopend in september 1998. Kopshoeven is gelegen in de groene omgeving van Heeserbergen. Voor wie liever in het centrum vertoeft, werd in juni 2012 residentie Kapittelhof geopend met 20 assistentiewoningen.

Onlangs (januari 2019) is ook residentie Molsekiezel erbij gekomen. Residentie Molsekiezel is net zoals Kapittelhof gelegen in het centrum en hier zijn 32 flatjes. Bij deze residentie is er opnieuw een mix van bewoners , zo verblijven er momenteel 13 vrouwen en 3 mannen samen met 10 koppels.

Nieuwe assistentiewoningen betekent ook nieuwe bewoners. In de gangen van de residentie hoor ik van veel bewoners dat ze er graag wonen.

Zo vertellen ook Nestor en Liesbeth Bosmans-Nijs. Zij waren één van de eerste bewoners die hun intrek namen in een nieuwe assistentiewoning. Ze hebben een flatje op het gelijkvloers gekozen met uitzicht op het stadhuis en WZC Kapittelhof. Liesbeth vertelt dat ze dit allemaal heel spannend vond en zich eerst maar moeilijk kon voorstellen hoe al haar meubels in het flatje zouden passen. Maar nu, na ongeveer 5 maanden is ze er samen met Nestor helemaal gesetteld en voelen zij zich er al heel goed thuis. Ze hebben ook een terrasje aan het flatje waar ze regelmatig vertoeven met buurtbewoners van in de residentie, die ondertussen goede vrienden zijn geworden.

Wil je graag meer weten over de assistentiewoningen, klik dan hier.

Nieuwsoverzicht
Nestor en Liesbeth Bosmans-Nijs

Openingsuren & contact

Woonassistente ZorgGroep Lommel

adres
Kapittelhof 13920 Lommel
Tel. tel.
011 397 113
e-mail
anne.vanderhoydonks@zorggroeplommel.be

Deel deze pagina