Op de koffie

Deze informatie is niet meer actueel!
Met deze actie roepen we alle inwoners van Lommel op eens na te denken of ze misschien iemand in de eigen buurt, wijk, omgeving, … kennen die mogelijks weinig/ geen contacten heeft en bijgevolg eenzaam is. Zeker in deze coronatijden is het niet ondenkbaar dat mensen t.g.v. de beperkte contacten vereenzamen en daaraan willen we met deze actie iets doen. Samen willen we werken aan een ‘warm Lommel waar geen plaats is voor eenzaamheid’.

Wanneer

Waar

naam
Dienstencentrum 't Trefpunt
adres
Kapittelhof 1;3920 Lommel

Info

Ken je iemand in die situatie, dan vragen we je of je deze persoon eens wil opzoeken voor een kort (coronaproof) kennismakingsbezoekje aan de deur. Wanneer de persoon die je opzoekt dan graag verder contact met jou wil onderhouden en opbouwen, kunnen jullie je contactgegevens uitwisselen en kan je vanaf dat moment contact onderhouden ‘op afstand’. Een wekelijks telefoontje, af en toe een kaartje of een gesprek via de chat, een mailtje, een tuinbezoek, … het zal beslist erg deugd doen en de andere zeker het gevoel geven ‘er wordt aan mij gedacht’ en ‘ik sta er niet alleen voor’.

Om het geheel nog wat te veraangenamen, bieden we u als bezoeker/ initiatiefnemer vanuit het lokaal dienstencentrum een pakje koffie aan, dat je kan meenemen tijdens het kennismakingsbezoek met het verzoek om later – wanneer de tijden weer beter zijn- eens uitgenodigd te worden om dan samen een tas koffie te drinken. Op deze manier kan de ‘kwetsbare persoon’ met wie jij contact legt iets terug doen en behoudt hij/ zij als gastvrouw/ gastheer zijn eigenwaarde.

Voel je hier wel iets voor, contacteer dan snel één van onderstaande personen bij wie je koffie kan ophalen (alsook een identificatiepasje, kaartjes om jullie contactgegevens uit te wisselen en indien gewenst ook een affiche ‘ik doe mee aan de actie op de koffie’ om thuis op te hangen). Zowel het dienstencentrum als organisator van deze actie als personen die eenzaam zijn, hopen dat er heel wat Lommelaren zijn met burgerzin, die maar wat graag aan de andere denken. Nu al bedankt voor dit engagement.

Wens je hierover nog meer informatie of wil je wel iemand bezoeken, maar weet je niet direct wie, twijfel niet en contacteer het dienstencentrum (tel: 011/39.71.02
of mail: dienstencentrum@zorggroeplommel.be).
Ook zij kennen mensen die uitkijken naar jou!

De lijst met afhaalpunten vind je hier https://www.zorggroeplommel.be/download.ashx?id=29360

Alle activiteiten
foto: fotobestand op de koffie.png

Categorie

Organisatie

naam
Dienstencentrum 't Trefpunt Lommel

Deel deze pagina